dijous, 5 de juny del 2014

Les Noves Tecnologies: els aplicatius dels telèfons mòvils i les xarxes socials.

Una de les preguntes que hem vaig formular al desenvolupament de la tercera pac va ser:

"PODEM VIURE SENSE ELS TELÈFONS MÒVILS O FORA LES XARXES SOCIALS?" (sempre des del punt de vista de les noves generacions.)

Aquest treball, juntament amb aquesta pregunta, em va fer reflexionar molt seriosament amb una associació de la qual n'estic molt infiltrada i on hi ha diferents grups de diferents edats incloses durant cinc hores setmanals dintre d'una mateixa aula, i des d'on m'he fixat que els grups de joves (12-16) és troben totalment enganxats als telèfons mòvils i les noves tecnologies.

Es possible dir que nosaltres mateixos no podem viure sense aquests aplicatius, ja que en tot moment, a tota hora ens trobem connectats en qualsevol part i ens trobem informats de tot el que passa al nostre petit cercle. Les xarxes socials i els "wasaps" han esdevingut un concepte immediat que amb no res, la informació és un fet.  Ens trobem en contacte amb el món virtual. Ja no només amb el nostre mon físic i món dels sentits (especificat d'una forma aristotèlica) sinó amb el món que va més enllà de la nostre dimensió, el nostre cercle virtual.

Quan parlem d'aquest cercle, parlem d'un món totalment immediat, un món canviant i girant, des del lloc que la intimitat s'ha tornat un verdader desconegut. "Tot allò que és penja a la xarxa, sempre estarà a la xarxa", la intimitat és dona per suposada un cop t'han enganxat a aquest tipus de xarxes, tot el que hi poses és sap, tothom hi té accés. Però més enllà d'això hem de tenir en compte que aquest món, s'ha transformat amb una eina de comunicació i d'aproximació, en constant canvi, amb qualsevol punt de la geografia i del nostre món. Podem observar el canvi, amb tot tipus d'aplicatiu de com el món digital evoluciona i canvia en cosa de segons, com la informació que arriba cada cop és més i més grossa en quantitat i com es distribueix.

Però seriem capaços d'arribar a estar sense aquest món? Aquells que ja en formem part d'ell? observant el sector d'individus que s'hi ha fet, s'hi ha educat crec que és completament inassequible viure sense aquestes noves tecnologies. El seu dia a dia està format del món digital, les xarxes i la comunicació. Però a qui de nosaltres no l'hi ha semblat estrany sortir un dia de casa sense el telèfon mòvil i pensar: em falta alguna cosa. 

No som capaços de viure sense aquest món de les xarxes socials i dels aplicatius movils, necessitem estar en constant comunicació amb el nostre món físic i virtual, la nostre ment s'ha desenvolupat dintre d'aquesta nova era i no pot viure sense ella.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada